Cursus Tiffany Techniek

Cursus Tiffany techniek of te wel koperfolie techniek is een techniek waarbij het glas omrand wordt met koperfolie om het daarna aan elkaar te solderen. Denk bijvoorbeeld aan Tiffany lampen. Deze techniek is uitermate geschikt om te gebruiken voor ruimtelijk werk.

De  cursus wordt gestart maken van een ontwerp. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen begin je met het  uitzoeken van het glas dat je wilt gaan gebruiken voor je kunststuk. Het maken van sjablonen om het glas te kunnen snijden. Als het glas is gesneden kan het indien het nodig passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Als het glas op maat is gemaakt moet het eerst goed schoongemaakt worden voordat het met koperfolie kan worden omrand en dan kan het kunststuk worden gesoldeerd. Als laatste moet het kunststuk nog schoongemaakt worden en kan het kunststuk direct worden meegenomen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Geplaatst in Cursus | Getagged , | Een reactie plaatsen

Cursus Glas en lood

Cursus Glas en lood is een eeuwen oude techniek van glas dat gevat wordt in loodprofielen. De loodprofielen worden aan elkaar gesoldeerd en daarna gekit. Je kunt hierbij denken aan ramen, voorzet ramen en een raam in een binnendeur.

De  cursus wordt gestart met het maken van een ontwerp. Nadat jij je ontwerp hebt gemaakt en hebt ingekleurd ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen begin je met het uitzoeken van het glas dat je wilt gaan gebruiken voor je kunststuk. Het maken van sjablonen om het glas te kunnen snijden. Als het glas is gesneden voor het kunststuk. kan het indien het nodig is passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Als laatste wordt het glas in lood gezet, gesoldeerd en gekit. Na het kitten moet het glas nog goed worden schoongemaakt. Het kunststuk kan direct worden meegenomen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Geplaatst in Cursus, glas en lood | Getagged , | Een reactie plaatsen

Cursus Glas-Fusion

Tijdens deze cursus ontdek je het versmelten van gekleurd glas. Ook dat je met meerdere laagjes glas op elkaar een extra kleur effect kan krijgen. Je ziet pas het eindresultaat van je kunststuk, als het uit de hiervoor speciale glasoven komt die gestookt wordt op ongeveer 800 graden.

Je start de cursus met het maken van het ontwerp. Je kunt denken aan een schaal een staand of hangend kunststuk. In verband met de grote van de glasoven mag het werk niet groter zijn dan 45 bij 45 cm. Nadat jij je ontwerp hebt gemaakt en ingekleurd ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Daarna wordt het glas uitgezocht dat je wilt gaan gebruiken en kan je beginnen met het snijden van het glas voor het kunststuk. Mocht het nodig zijn dan kan het glas passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Voordat het kunststuk in de oven gaat moet het eerst goed worden schoongemaakt. Het kunststuk is een paar dagen later klaar en kan dan worden opgehaald.  Bij het in vorm slumpen van het kunststuk gaat het voor de tweede maal in de oven. Dit betekend wel dat je langer moet wachten voordat je het kunststuk kan ophalen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Geplaatst in Glas-Fusion | Getagged , | Een reactie plaatsen

Algemene informatie cursussen

Algemene informatie cursussen

Tijdens de diverse cursussen van 5 dagdelen, die gevolgd kunnen worden in de ochtend, middag of avond, (duur 3,5 uur) wil Truus de Wijs jullie kennis laten maken met het bewerken van glas. Er kunnen maximaal 3 deelnemers per cursus deelnemen. Zo is er voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het werk aan het kunststuk. De data en tijden van de cursussen zijn in overleg. Koffie, thee en frisdranken staan tijdens de cursus klaar. Het materiaal dat tijdens de cursus wordt gebruikt is in de prijs inbegrepen. Behalve als er extra wensen zijn worden de kosten hier van doorberekend.

Na een korte kennismaking volgt er een introductie over de verschillende soorten glas en waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Ook wordt er uitleg gegeven over het gereedschap dat wij tijdens de cursus gaan gebruiken. Hierna gaan wij aan de slag met het maken van een kunststuk.

De cursus kost € 225.- en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Het cursusprogramma:

  • De eerste cursus dag wordt besteed aan het maken van het ontwerp en het snijden van de sjablonen.
  • Tweede en derde cursusdag het uitzoeken van het glas, snijden en passend maken van het glas.
  • Vierde cursusdag, voorbereiden afwerking kunststuk.
  • Vijfde cursusdag, afwerking en schoonmaken van het kunstwerk.

 

Glaswijs onderscheidt drie cursussen:

Bekijk ook het workshop aanbod

 

 

Geplaatst in Cursus | Getagged , | Een reactie plaatsen

Workshop Tiffany Techniek

Workshop Tiffany Techniek

Tiffany techniek of te wel koperfolie techniek is een techniek waarbij het glas omrand wordt met koperfolie om het daarna aan elkaar te solderen. Denk bijvoorbeeld aan Tiffany lampen. Deze techniek is uitermate geschikt om te gebruiken voor ruimtelijk werk.

De  workshop wordt gestart met het uitzoeken van een ontwerp. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen begin je met het  uitzoeken van het glas dat je wilt gaan gebruiken voor je kunststuk. Het maken van sjablonen om het glas te kunnen snijden. Als het glas is gesneden kan het indien het nodig passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Als het glas op maat is gemaakt moet het eerst goed schoongemaakt worden voordat het met koperfolie kan worden omrand en dan kan het kunststuk worden gesoldeerd. Als laatste moet het kunststuk nog schoongemaakt worden en kan het kunststuk direct worden meegenomen

Geplaatst in Tiffany, Workshops | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Workshop Glas en lood

Glas en lood is een eeuwen oude techniek van glas dat gevat wordt in loodprofielen. De loodprofielen worden aan elkaar gesoldeerd en daarna gekit. Je kunt hierbij denken aan ramen, voorzet ramen en een raam in een binnendeur.

De  workshop wordt gestart met het uitzoeken van een ontwerp. Het ontwerp is ongeveer 40 bij 40 cm groot. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen begin je met het  uitzoeken van het glas dat je wilt gaan gebruiken voor je kunststuk. Het maken van sjablonen om het glas te kunnen snijden. Als het glas is gesneden voor het kunststuk. kan het indien het nodig is passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Als laatste wordt het glas in lood gezet, gesoldeerd en gekit. Na het kitten moet het glas nog goed worden schoongemaakt. Het kunststuk kan direct worden meegenomen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Geplaatst in Glas en lood | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Workshop Glas-Fusion

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De prijs € 95.- is incl. materiaal, lunch en diverse dranken. Voor het vormslumpen (het in vorm brengen van het glas) wordt € 5.- extra berekend voor de kosten van een extra stookbeurt.

Glas-fusion: Tijdens deze workshop ontdek je het versmelten van gekleurd glas en dat met meerdere laagjes glas op elkaar je extra kleur effect kan krijgen. Je ziet pas het eindresultaat van je kunststuk, als het uit de hiervoor speciale glasoven komt die gestookt wordt op ongeveer 800 graden.

De workshop start met het uitzoeken van een ontwerp. Je kunt denken aan een schaal of twee kleine schaaltjes, een staand of hangend kunststuk. In verband met de grote van de glasoven kan het werk niet groter zijn dan 45 bij 45 cm. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen beginnen wij met het snijden van het glas voor het kunststuk. Mocht het nodig zijn dan kan het glas passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Voordat het object in de oven gaat moet het eerst goed worden schoongemaakt. Het is een paar dagen later klaar en kan dan worden opgehaald.  Bij het in vormslumpen van het kunststuk gaat het voor de tweede maal in de oven. Dit betekend wel dat je langer moet wachten voordat je het werk kan ophalen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Geplaatst in Glas Fusion, Workshops | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Algemene informatie Workshops

Algemeen informatie Workshops

Voor wie eens wil kennis maken met het bewerken van glas, organiseert Truus de Wijs workshops. De workshops beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00 uur, er kunnen maximaal 3 deelnemers per workshop  deelnemen. Zo is er voldoende aandacht en begeleiding tijdens het werk aan jullie kunststuk. De data van de workshops zijn in overleg. Vanaf 09.45 staat de koffie en thee klaar. Rond 13.00 uur wordt er een smakelijke lunch geserveerd. Tijden de gehele workshop is er koffie, thee en frisdrank.

Na een korte kennismaking volgt er een introductie over de verschillende soorten glas en waarvoor de verschillende soorten glas gebruikt kunnen worden. Ook wordt er uitleg gegeven over het gereedschap dat wij die dag gaan gebruiken. Hierna gaan wij aan de slag met het maken van jullie kunststuk. De dag wordt afgesloten met een drankje.

Het materiaal dat tijdens de cursus wordt gebruikt is in de prijs inbegrepen. Behalve als er extra wensen zijn worden de kosten hier van doorberekend.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kost € 95.-, incl. materiaal, lunch en diverse dranken.                                                                          .

Er worden drie workshops gegeven, te weten;

 

Bekijk ook het cursus aanbod

 

 

Geplaatst in Workshops | Getagged , | Een reactie plaatsen

Historie

Deze galerij bevat 25 foto's.

Meer galerijen | Een reactie plaatsen

Opdrachten

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen