Introductie GlasWijs

 

 

Na een introductie-cursus glas en lood besloot ik in 2006 om de glazeniersopleiding in Hasselt (België) te gaan volgen. Deze mbo beroepsopleiding is vooral gericht op de techniek van het glas en lood. Tijdens deze opleiding richtte ik mij steeds meer in het maken van ruimtelijk werk. Na deze 2 jarige opleiding heb ik in Turnhout, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, richting Monumentale Kunst-glas gevolgd. Deze 5 jarige opleiding richt zich vooral op experimenten binnen de verschillende glas-technieken, kleurenleer, ontwerp en ontwikkelen van eigen stijl. Deze opleiding heb ik in 2013 met een eervolle vermelding afgerond.

Na deze opleiding ben ik in 2013 gestart met mijn eigen glasatelier. Mijn werk richt zich de laatste tijd vooral op de techniek glasfusie en in vorm-slumpen,  maar ook in het vrije werk binnen de Tiffany-techniek.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit mens en natuur, vooral vogels en vissen zijn een bron van inspiratie. Ik houd er van om verschillende vormen  samen te voegen en zo een eigentijds beeld te creeëren. Hierdoor ontstaan verrassende ontwerpen.

Mijn atelier is gevestigd aan huis, waar ik graag geïntereseerden ontvang en waar ik mijn werk met plezier nader kan toelichten.

 

Met vriendelijke groet,

Truus de Wijs

Dit bericht is geplaatst in Introductie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Introductie GlasWijs

  1. Marcus van Roode schreef:

    mooi werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *