Workshop Glas-Fusion

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De prijs € 95.- is incl. materiaal, lunch en diverse dranken. Voor het vormslumpen (het in vorm brengen van het glas) wordt € 5.- extra berekend voor de kosten van een extra stookbeurt.

Glas-fusion: Tijdens deze workshop ontdek je het versmelten van gekleurd glas en dat met meerdere laagjes glas op elkaar je extra kleur effect kan krijgen. Je ziet pas het eindresultaat van je kunststuk, als het uit de hiervoor speciale glasoven komt die gestookt wordt op ongeveer 800 graden.

De workshop start met het uitzoeken van een ontwerp. Je kunt denken aan een schaal of twee kleine schaaltjes, een staand of hangend kunststuk. In verband met de grote van de glasoven kan het werk niet groter zijn dan 45 bij 45 cm. Nadat jij je keuze hebt gemaakt ga je eerst oefenen in het snijden en breken van het glas. Na het oefenen beginnen wij met het snijden van het glas voor het kunststuk. Mocht het nodig zijn dan kan het glas passend worden gemaakt met een glasslijpmachine. Voordat het object in de oven gaat moet het eerst goed worden schoongemaakt. Het is een paar dagen later klaar en kan dan worden opgehaald.  Bij het in vormslumpen van het kunststuk gaat het voor de tweede maal in de oven. Dit betekend wel dat je langer moet wachten voordat je het werk kan ophalen.

Met persoonlijke ideeën of wensen kan uiteraard in overleg het programma aangepast worden.

Dit bericht is geplaatst in Glas Fusion, Workshops met de tags , , . Bookmark de permalink.